Staat jouw vacature er niet tussen?

Doe dan een open sollicitatie!

Vakbekwaamheid 2 (VM2-C)

Werken bij een hecht familiebedrijf Goed onderhouden wagenpark Groei met ons mee

Vakbekwaamheid 2 V2C Vrachtwagen – categorie C

Als je jouw C rijbewijs wilt halen, moet je hiervoor de Vakbekwaamheid (Code 95) halen. Dit is onderverdeeld in drie modules, de RVM1-C, VM2-C en de VM3-C, voor elke module is er een theorie-examen. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de tweede module. De VM2-C module.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te overtuigen van onze kwaliteiten.


Voor wie is de VM2-C geschikt?

De VM2-C module is de tweede van drie modules die vereist zijn als je een rijbewijs C wilt halen. Als je deze opleiding wilt volgen heb je een geldig rijbewijs B nodig, de RVM1-C module en moet je minimaal 18 jaar oud zijn.


Hoe lang duurt de opleiding?

Je zal de opleiding volgen in een klaslokaal bij Melis Academy in Duiven. De module duurt twee werkdagen, gevolgd door een examen. Tijdens deze twee dagen leer je meer over de volgende onderwerpen:

  • Verdieping voertuigtechniek;
  • Veilig lading vervoeren.

Hoe ziet het VM2-C examen eruit?

Na het volgen van de VM2-C theorie word je kennis getoetst tijdens het VM2-C examen. Het theorie-examen duurt 90 minuten en bestaat uit 65 vragen. Je slaagt als je 52 of meer vragen goed beantwoord hebt. Je krijgt direct de uitslag te zien en deze is twee jaar geldig.

Examen gehaald, en dan?

Heb je met succes het VM2-C examen afgerond? Gefeliciteerd! Dit is de tweede stap op weg naar het verkrijgen van je C-rijbewijs. Hierna zul je van start gaan met de VM3-C. Zodra je de drie modules gehaald hebt kan je beginnen met praktijk., Je krijgt minimaal 28 uur rijles waarna je het praktijkexamen kan doen.