Staat jouw vacature er niet tussen?

Doe dan een open sollicitatie!

Vakbekwaamheid 2 (V2C)

Werken bij een hecht familiebedrijf Goed onderhouden wagenpark Groei met ons mee

Vakbekwaamheid 2 V2C Vrachtwagen – categorie C

Heb je nog geen C rijbewijs, maar wil je deze wel halen? Dan is het een must om een V2C opleiding te volgen. Tijdens onze V2C opleiding spijker je jouw theoretische kennis bij om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te mogen. Het is verplicht om een V2C examen te halen voor het rijbewijs C1 en C met Code 95. Volg onze V2C opleiding binnen onze Driving Academy en leg een goede basis voor jouw toekomst.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te overtuigen van onze kwaliteiten.

Voor wie is de Vakbekwaamheid 2 V2C Vrachtauto – categorie C geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor kandidaten die hun rijbewijs C met code 95 willen halen. Wil je deze opleiding volgen? Het is belangrijk dat je minimaal 20 jaar oud bent. Ook is het belangrijk dat je minimaal twee jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Hoe lang duurt de opleiding?

Onze V2C opleiding duurt twee dagen en wordt gehouden bij ons op locatie in Duiven. In een speciaal ingericht klaslokaal word je theoretische kennis in twee dagen bijgespijkerd over de volgende onderwerpen:

  • Veiligheidsaspecten;
  • Milieuaspecten;
  • Relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit vervoer;
  • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Hoe ziet het V2C examen eruit?

Na het volgen van de V2C opleiding word je opgedane kennis getoetst tijdens een examen. Het theorie-examen duurt 75 minuten en bestaat uit 50 meerkeuze vragen. Je bent geslaagd als je 40 of meer vragen goed hebt beantwoord. De uitslag van het examen is 2 jaar geldig.

Wat moet je meenemen naar het examen?

Om je goed voor te bereiden op het examen is het belangrijk dat je het volgende meeneemt:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • De bevestiging van de reservering

Examen gehaald, en dan?

Heb je het V2C examen gehaald? Gefeliciteerd! Het V2C maakt onderdeel uit van alle theorie examens die je moet afronden voor het rijbewijs C. Naast dat je een V2C opleiding moet volgen is het ook belangrijk om een RV1 en V3C opleiding te volgen. Deze kan je ook volgen in onze Driving Academy. Nadat je geslaagd bent voor de verschillende onderdelen hoef je dus alleen nog te slagen voor je praktijkexamen om officieel aan de slag te mogen gaan als C chauffeur.