Staat jouw vacature er niet tussen?

Doe dan een open sollicitatie!

Vakbekwaamheid 3 (V3C)

Werken bij een hecht familiebedrijf Goed onderhouden wagenpark Groei met ons mee

Vakbekwaamheid 3 V3C Vrachtwagen – categorie C

Wil jij je C rijbewijs halen? Om als C chauffeur te mogen rijden is het belangrijk dat je een V3C opleiding volgt. Dit staat ook wel bekend als een Code 95 opleiding. Code 95 is een Europese richtlijn voor vakbekwaamheid voor chauffeurs die in een voertuig rijden waar een rijbewijs C1, C(E), D1(E) of D(E) is vereist. Wil jij dus ook aan de slag gaan als C chauffeur? Volg een V3C opleiding via onze Driving Academy.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te overtuigen van onze kwaliteiten.

Voor wie is de Vakbekwaamheid 3 V3C Vrachtauto – categorie C geschikt?

Sommige mensen vragen zich af: wat is V3C? We leggen dit graag uit. De opleiding Vakbekwaamheid 3 VC3 Vrachtauto is een opleiding die je moet volgen als je een C rijbewijs met Code 95 wilt halen. Deze code is verplicht als je een voertuig beroepsmatig wilt besturen waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Als je onze V3C opleiding wilt volgen is het belangrijk dat je minimaal 20 jaar oud bent. Ook is het belangrijk dat je minimaal twee jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Hoe lang duurt de opleiding?

Onze V3C opleiding duurt een dag en wordt gehouden bij ons op locatie in Duiven. In een speciaal ingericht klaslokaal word je theoretische kennis bijgespijkerd over:

  • Veiligheidsaspecten
  • Milieuaspecten
  • Relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit vervoer
  • Relevante bepalingen in de vervoerswetgeving

Hoe ziet het V3C examen eruit?

Na het volgen van de V3C opleiding word je opgedane kennis getoetst tijdens een examen. Het theorie-examen duurt 120 minuten en bestaat uit 45 vragen. Tijdens het V3C examen komen er 3 cases van 15 vragen aan bod. Je bent geslaagd als je 35 of meer vragen goed hebt beantwoord. De uitslag van het V3C examen is 2 jaar geldig.

Wat moet je meenemen naar het V3C examen?

Om je goed voor te bereiden op het V3C examen is het belangrijk dat je het volgende meeneemt:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • De bevestiging van de reservering

V3C examen gehaald, en dan?

Heb je het V3C examen gehaald? En heb je ook je V2C en RV1 examen succesvol afgerond? Dan is er nog maar één onderdeel die je moet afronden om als vrachtwagenchauffeur de weg op te mogen: het praktijkexamen.