Staat jouw vacature er niet tussen?

Doe dan een open sollicitatie!

Vakbekwaamheid 1 (RV1)

Werken bij een hecht familiebedrijf Goed onderhouden wagenpark Groei met ons mee

Vakbekwaamheid 1 RV1 Vrachtwagen – categorie C

Wil jij jouw rijbewijs C halen? Dan is het belangrijk dat je jouw Vakbekwaamheid deel 1 haalt. Dit is een onderdeel van het rijbewijs C examen. Tijdens onze RV1 opleiding ontdek jij binnen een paar dagen de belangrijkste theoretische kennis die je nodig hebt om een vrachtwagen te besturen. De opleiding maakt onderdeel uit van onze Driving Academy: onze interne academie waar wij mensen opleiden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We zetten graag een extra stap om u te overtuigen van onze kwaliteiten.

Voor wie is de Vakbekwaamheid 1 RV1 Vrachtauto opleiding geschikt?

De RV1 opleiding is geschikt voor kandidaten die een rijbewijs C – zowel met als zonder code 95 -willen halen. Wil je deze opleiding volgen? Het is belangrijk dat je minimaal 20 jaar oud bent. Ook is het belangrijk dat je minimaal twee jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Hoe lang duurt de opleiding?

Een RV1 opleiding duurt drie dagen en wordt gehouden bij ons op locatie in Duiven. In een net ingericht klaslokaal word je theoretische kennis in drie dagen bijgespijkerd over de volgende onderwerpen:

  • Gedragsregels in het verkeer
  • De verkeerswetgeving
  • Functie en werking van verkeerstechniek

Hoe ziet het RV1 examen eruit?

Na het volgen van de RV1 opleiding word je opgedane kennis getoetst tijdens een examen. Het theorie-examen duurt 75 minuten en bestaat uit 50 meerkeuze vragen. Je bent geslaagd als je 40 of meer vragen goed hebt beantwoord. De uitslag van het examen is 2 jaar geldig.

Wat moet je meenemen naar het examen?

Om je goed voor te bereiden op het examen RV1 is het belangrijk dat je het volgende meeneemt:

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • De bevestiging van de reservering

Examen gehaald, en dan?

Heb je het RV1 examen gehaald? Dan heb je de eerste stappen gezet in de juiste richting naar jouw C rijbewijs. Na het volgen van het RV1 examen is het slim om ook de V2C en V3C opleidingen te volgen. RV1, V2C en V3C maken alle drie onderdeel uit van het theorie-examen voor het rijbewijs C. Na het behalen van deze onderdelen hoef je dus alleen nog te slagen voor je praktijkexamen om officieel aan de slag te mogen gaan als C chauffeur.